Categories Hosting

Website hosting

Zit je te twijfelen en te denken aan website hosting? Welk hostingpakket past nu het beste bij jouw behoeften. Afhankelijk van uw wensen, kunt u redelijk snel beslissen welk hostingpakket het beste op uw wensen afgestemd is. Om u meer advies te kunnen geven, wordt eerst toegelicht waar een hostingpakket voornamelijk uit bestaat. Hierbij kunt u denken aan de schijfruimte, aantal e-mailboxen, etcetera.

Bedenk hoeveel schijfruimte u nodig heeft voor website hosting

Wanneer u een hostingpakket afneemt, huurt u een stukje ruimte op een schijf bij de hosting provider. Bedenk dat deze schijfruimte weer onderverdeeld wordt in ruimte voor uw website, e-mail en databases. In het overzicht bij de hostingpakketten kunt u zien hoe de totale ruimte verdeeld is over deze verschillende onderdelen.

Veelal hoeft u zich niet druk te maken over de totale schijfruimte. Wanneer u besluit om veel filmpjes of afbeeldingen in grote bestandsformaten naar uw website te uploaden, verbruikt u aanzienlijk meer schijfruimte dan wanneer u veel teksten of kleinere afbeeldingen plaatst.

Website hosting; Schat hoeveel bezoekers op uw website komen

Websitebezoekers veroorzaken dataverkeer. Dataverkeer is het aantal MB/GB dat wordt verbruikt als een bezoeker een webpagina opvraagt of een e-mail verstuurt via uw website. Wanneer een websitebezoeker uw domeinnaam via het browser intypt, worden alle bestanden gedownload van de server zodat hij of zij deze kan zien op de computer.

Hoe meer bezoekers u heeft, hoe vaker de bestanden gedownload worden, des te meer dataverkeer. Bent u van plan om allerlei filmpjes en bestanden op uw website te plaatsen? Houd er dan rekening mee om een groter hostingpakket af te nemen.

Welke website hosting software wil je gebruiken?

Bent u er al uit wat voor website u gaat/laat maken? Indien u een website laat maken, kunt u de designer vragen of u een database nodig heeft voor uw website. Hosting providers duiden databases aan als MySQL. MySQL is een databasesysteem dat gebruikt wordt voor uiteenlopende software applicaties.

Voorbeelden hiervan zijn: Joomla!, WordPress en Drupal. Maar ook webwinkels als: Magento, Zen Cart en Prestashop zijn toepassingen die u kunt installeren nadat u een database heeft aangemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *