Genoeg redenen om een Infographic in te zetten

Infographics zijn overal. Maar wat maakt ze zo succesvol? Het gebruik van gevisualiseerde informatie is zeker toegenomen in de hedendaagse maatschappij en mensen weten er steeds beter gebruik van te maken.

Het huidige niveau van de online technologie waar mensen nu mee geconfronteerd worden is immens. Bedenk eens voor hoeveel informatie dagelijks wordt gegenereerd en hoeveel jij er zelf al per dag aan bloot wordt gesteld.

Volgens onderzoekers loopt dat op tot wel 1,5 miljard berichten per dag. Dan nog eens 140 miljoen tweets per dag en ook nog eens 2 miljoen geüploade video’s.

Als bedrijfseigenaar of digitale marketeer kan jouw content heel gemakkelijk verloren raken in deze immense jungle. Daardoor wordt het dubbel zo moeilijk om doelgericht je klanten te bereiken.

Onze hersenen zijn visueel bedraad, ze zijn gemaakt om signalen van beelden efficiënt door te kunnen zetten en bijna 50% van je hersenen is betrokken bij visuele verwerking.

70% van al je zintuiglijke receptoren zitten in je ogen. We kunnen beelden herkennen in minder dan 1/10 van een seconde en het kost ons slechts 150ms om een ​​symbool te verwerken + 100ms om een ​​betekenis daaraan te koppelen.

Infographics helpen je je boodschap over te brengen. We hebben namelijk allemaal last van informatie overbelasting. Wij ontvangen 5x zoveel informatie vandaag als dat we dat in 1986 deden.

34 gigabyte, of 100.500 woorden is de hoeveelheid informatie die we, buiten ons werk om, op een gemiddelde dag tot ons nemen.

Gemiddelde bezoekers van een site lezen slechts 28% van de woorden op de pagina per bezoek. 80% van die bezoekers zeggen dat beeldmateriaal de bereidheid om te lezen met 80% verhoogt.

Infographics doorbreken de informatie overbelasting voor een bezoeker. Ze zijn interactief, toegankelijker en uit een studie is gebleken dat veel meer mensen de betekenis van de boodschap kunnen begrijpen.

De snelheid van begrip van een medicijn etiket was voor labels met alleen maar tekst namelijk 70%. Dat was voor labels met zowel tekst als plaatjes 95%. Mensen die aanwijzingen volgen die zijn opgemaakt uit zowel tekst als illustraties doen het 323% beter in de taak dan mensen die de aanwijzingen volgen zonder de illustraties!

Dat is wat Infographics doen…..

En nog veel meer. Ze overtuigen ook. Een studie uitgevoerd op de Wharton School of Business liet zien dat mensen eerder geneigd zijn een verhaal te geloven dat ondersteund wordt door beelden.

50% van het publiek werd met een puur mondelinge presentatie door de materie heen genomen. 67% van het publiek werd overtuigd door de mondelinge presentatie met begeleidende beelden. Het toevoegen van afbeeldingen maakte mensen eerder geneigd om te geloven wat ze hoorden.

Verder zijn ze ook gemakkelijker te herinneren. Mensen onthouden beelden veel sneller en zullen daarmee jouw merk dus eerder herkennen. Daarnaast zijn Infographics gemakkelijk om diepgaande onderwerpen te behandelen en ook nog eens leuk om te delen.

 

Je hebt iets nodig dat de aandacht grijpt

Wat je nodig hebt is iets dat de aandacht van jouw gerichte publiek kan grijpen. Je kunt dit perfect doen door Infographics in te zetten. Deze zeer grafische visualisatie tool is een innovatieve manier om inhoud te tonen die de aandacht van je doelgroep kan aantrekken en gemakkelijk door ze kan worden begrepen en verteerd.

In plaats van je verhaal te vertellen met behulp van lange lappen tekst met misschien wat losse plaatjes ernaast, presenteer je jouw bericht met behulp van visuele tools gecombineerd met innovatieve designelementen die je publiek een geweldige visuele ervaring zullen geven.

Je kunt zelfs ook al je online reviews in een mooi te begrijpen format zetten om de lezer nog meer aan te spreken.

Als je nu moeite hebt om je marketinginitiatieven op het gebied van inhoud te realiseren en weinig of geen relevant verkeer op je site krijgt die zich in betalende klanten omzet, dan kunnen Infographics zeker een manier zijn om meer bezoekers en klanten te krijgen.

Er is slechts één simpele regel om te onthouden, en dat is om je doelgroep waarde te bieden. Als je waarde kunt toevoegen voor de browsende klant, dan sta je al 1-0 voor. En dan moet je snel zijn aandacht kunnen grijpen.

Infographics kunnen je brand-awareness vergroten

Infographics zijn ontworpen om relevante informatie te bevatten over de makers die meestal het logo, het webadres, de e-mail of zelfs de contactgegevens bevatten. Daarom is het ook zo goed om een infographic te laten maken.

Dit is een heel effectieve manier om je brand-awareness te vergroten en als je het goed gebruikt kun je je organische verkeer met minstens 12% verhogen. Veel contentmarketers hebben  dit al regelmatig gezien in hun campagnes.

Infographics gaat verder dan alleen mensen vertellen over wat je merk, producten of diensten zijn. Het toont ze met visuele inhoud die veel effectiever is dan alleen maar alinea’s tekst. Het helpt je een connectie te maken die met alleen tekst onmogelijk zou zijn.

Infographics kunnen je inhoud meer begrijpelijk maken

Zoals we zojuist al hadden aangestipt zijn Infographics zo krachtig als een visueel instrument omdat ze het vermogenhebben  om relevante informatie over te brengen. Dit dien ze  door middel van gemakkelijk begrijpelijke informatie te tonen in hapklare brokken.

Studies hebben aangetoond dat duidelijke en gedetailleerde afbeeldingen voor minstens 67% van de consumenten meer van hun aandacht en belangstelling krijgt dan teksten. En zelfs meer dan andere belangrijke elementen zoals productbeschrijvingen, klant-recenties en andere tekstgebaseerde inhoud.

Met de hoeveelheid informatie die per dag over het internet stroomt, zullen je gerichte klanten kleine maar relevante stukjes visuele informatie verkiezen boven te uitgebreide teksten die je product of dienst in detail beschrijven.

Ze willen informatie die ze gemakkelijk kunnen begrijpen, waarderen en actie op kunnen ondernemen. Lange regels en paragrafen tekst kunnen niet veel mensen aanspreken, niet zoveel als visuele elementen dat doen.

Je klanten zullen waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn in een infographic dan dezelfde informatie in tekstformaat.

Infographics kunnen je content viral laten gaan

Informatie die is samengesteld door MDG Advertising, legde uit dat voor contentmarketing materialen met visuele elementen zoals afbeeldingen 94% meer weergaven kunnen genereren dan eenvoudige tekst of inhoud die geen afbeeldingen bevat.

In hetzelfde rapport bleek ook dat persberichten een stijging van 14% in paginaweergaven kunnen genereren als het gepubliceerde artikel een foto bevat. Als het persbericht zowel foto’s als video’s bevatte, kon er nog een grotere toename van 48% aan views worden gerealiseerd.

Het belangrijkste kenmerk van Infographics is overtuigende visuele inhoud die voor veel mensen zo aantrekkelijk is, dat de meeste het zelf willen delen via hun eigen netwerken en invloedscirkels.

Het resultaat is visuele inhoud die echt viral kan gaan, omdat meer mensen het willen zien en ook de Infographic delen via hun sociale media kanalen.

Infographics kunnen verder gaan dan alleen Digital Marketing

De populariteit van het visuele formaat dat wordt gevonden in Infographics kan ook verder gaan dan alleen online marketing en worden toegepast op afdrukmateriaal, brochures en andere offline tools die bedrijfsondernemingen nog steeds gebruiken als onderdeel van hun algemene marketingcampagne.

Velen hebben dit gedaan en hebben geweldige resultaten geboekt, net als wat Demandbase heeft opgericht toen zij Infographics integreerden in hun offline marketingcampagnes zoals diavoorstellingen.

Na het toepassen van deze beelden in hun marketingcampagne, heeft het project 1.700 waardevolle leads, 125 deelnemers aan hun webinars gegenereerd en de visie van Slideshare vergroot. Het beste nog, is het genereren van minstens een miljoen dollar voor hun nieuwe onderneming.

Infographics kunnen gemakkelijk je doelgroep bereiken

Mensen zijn visuele wezens en daardoor worden wij als mensen gemakkelijk aangetrokken tot visuele elementen. Mensen hebben iets nodig wat de ‘optische zenuw’ stimuleert om de meer dan 90% van informatie te verwerken die in je brein terecht komt.

90% van de verwerkte informatie is allemaal visuele informatie. Als woorden de aandacht en de verbeelding van je publiek niet aanwakkeren, dan kunnen visuele elementen zoals Infographics het werk beter doen.

Een onderzoek uitgevoerd door Brooke Barnett en Barbara Miller, wat werd gepubliceerd in het Newspaper Research Journal Winter 2010 artikel, presenteert het belang van grafische of visuele elementen nogal goed:

“Op zichzelf zijn tekst en afbeeldingen zowel nuttig als onvolmaakte communicatiemethoden. Schriftelijke taal maakt een bijna oneindig aantal woordcombinaties mogelijk die een diepgaand analyse van concepten toelaten, maar berust sterk op het vermogen van de lezer om die informatie te verwerken. Grafieken kunnen makkelijker zijn voor de lezer om te begrijpen, maar zijn minder effectief in de communicatie van abstracte en gecompliceerde concepten. Het combineren van tekst en grafieken stelt communicatoren in staat om gebruik te maken van de sterkten van elk medium en de zwakke punten van elk medium te verminderen. ”

Als plaatjes gecombineerd worden met goed geschreven tekst, kunnen Infographics een zeer krachtig instrument zijn om jouw inhoud door de informatie-jungle te helpen snijden en in de hersenen van je doelgroep te landen…….én te blijven.

Mensen houden natuurlijk van feiten, cijfers, statistieken en andere grafische elementen en als je genoeg pushed, kunnen de informatie in je Infographics hun aandacht echt vastleggen.

Infographics kan je helpen je abonnees en volgers te verhogen

De kracht van de visuele inhoud kan echt gezien worden door een korte blik op je Facebook nieuwsfeeds en walls te werpen. Hier merk je vast op dat interessante foto’s, en dit omvat ook de echt goed gecreëerde infographics, veel meer likes krijgen.

Naast likes ontvangen ze ook meer reacties en shares dan gewone tekstupdates. En vooral die shares kunnen je helpen viral te gaan. Dit kan een zeer effectieve manier zijn om meer abonnees en volgers op je sociale media pagina’s te genereren, zodat je een nog breder publiek kunt bereiken wanneer je Infographic gedeeld wordt.

Dit kan de deuren openen voor betere interactie en betrokkenheid onder je doelgroep. Hierdoor zullen mensen zich ook meer bewust zijn van jouw brand en kun je ze uiteindelijk omzetten in betalende klanten.

Onderzoek van Heidi Cohen en Dan Zarrela van HubSpot bevestigt deze trend en wijst erop dat tot 37% toename in gerichte klantbetrokkenheid behaald kan worden wanneer de post visuele elementen zoals foto’s, grafieken en natuurlijk infographs bevat.

Infographics zijn gemakkelijk embed-baar

Is dat een woord? Nee. Maar een van de grootste kenmerken van een Infographic als visueel element is de embed-baarheid op andere sites en blogs. Door een embed code in te voegen op je geïmporteerde of geüploadde Infographic kunnen mensen die embed code eenvoudig integreren in hun blogs of websites.

De ingebouwde Infographic wordt automatisch gelinked naar je site, afgezien van de attribuut en andere backlinks die ze zouden bevatten voor het gebruik van jouw materiaal.

Daarnaast zijn Infographics ontworpen om korte, gemakkelijk te begrijpen tekst te bevatten om een ​​belangrijk stuk informatie te benadrukken. Deze eenvoud maakt Infographics meer aangenaam voor niet-Engelse wereldwijde gebruikers, waardoor ze jouw punt door beelden in plaats van teksten begrijpen. Zo kunnen zo ook nog eens veel verder reiken dan alleen Nederland.

Infographics kunnen uw zoekresultaten verbeteren

Naarmate infographics gedeeld worden en misschien zelfs viral gaan hebben ze ook een zeer gunstige impact hebben op betere zoekresultaten en hogere rankings.

Infographics zijn niet alleen ontworpen met je contactgegevens erin, maar delen of embedden van het materiaal in sociale media of andere online kanalen kunnen ook nog eens belangrijke backlinks genereren.

Dit geldt zeker als je Infographic wordt gesyndiceerd en hergebruikt wordt door andere websites voor hun inhoud. Zij kunnen dat doen als ze een link naar hun bron, jouw site vermelden.

Dit resulteert in een overvloed aan inkomende links die jouw rankings flink kunnen verbeteren. Je kunt dit nog meer verbeteren door zeer doelgerichte zoekwoorden toe te voegen als onderdeel van de titel, beschrijving en meta-informatie van de Infographic.

Dit kan jouw Infographic hogere kansen geven om te verschijnen als een relevant beeld of resource in zoekresultaten. Dit kan goed voor je bedrijf zijn. Tot 60% van de consument heeft een grote kans contact op te nemen met je bedrijf als ze jouw afbeeldingen, in dit geval je awesome Infographic, als een relevante bron voor hun behoeften zien.

Infographics zijn makkelijk bij te houden met Analytics

Als een grafisch middel op zich, kunnen Infographics eenvoudig worden gevolgd met behulp van analytics, wat zelfs makkelijker kan worden gemaakt om bij te houden wanneer een speciale link in de embed code is opgenomen.

Telkens wanneer je Infographic wordt geklikt, bekeken, gedeeld en andere relevante informatie, zoals hoe lang de online gebruiker een bepaalde Infographic heeft bekeken, kan worden gevolgd en gemeten met behulp van analytics.

Dit geeft je een beter inzicht en inzicht in wat jouw groep klanten beweegd, hoe ze zich gedragen en wat ze denken. Zo kun je dit weer meenemen en je bedrijf aanpassen en nog meer interessante en relevante Infographics maken.

In deze zeer competitieve en informatie-overstromende wereldwijde markt en omgeving is de sleutel tot online succes om je doelgroep aan te spreken en hun aandacht en interesse op te wekken.

Met behulp van infographics kun je op een effectieve manier streven naar dit doel met behulp van visuele elementen die niet alleen relevant, interessant en educatief zijn, maar ook visueel aantrekkelijk en plezierig om naar te kijken.

Dit maakt Infographics een zeer vitaal en effectief instrument dat bedrijfseigenaren en digitale marketeers zouden moeten opnemen om de focus van hun klant vast te houden op het meest relevante van alles: je content.

Infographics positioneert je als expert

Om de inhoud op een eenvoudig te begrijpen manier te presenteren maken Infographics gebruik van tabellen, grafieken, cijfers en andere relevante informatie. Dit betekent dat de hoeveelheid onderzoek die de maker heeft gespendeerd om de inhoud te produceren die ze nodig hebben direct zichtbaar is voor de bezoeker.

Hierbij wordt getoond hoe goed de maker zich in dit specifieke onderwerp heeft verdiept en stelt je meteen op als expert op dit gebied. Dit verhoogt je online geloofwaardigheid en reputatie als bedrijfseigenaar die een belangrijke greep heeft van de concepten en relevante informatie in een bepaalde niche.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Solve : *
24 × 29 =